Какво означават каратите при диамантите?

Карат е единица за измерване на теглото при диамантите. Важно е да се прави разлика с карат при златото, където се означава чистотата на златото. При диамантите каратите нямат нищо общо с чистотата или качеството те показват единствено теглото на камъка. Един карат е равен на 0,200 грама.

При определяне на цената на диамантите Каратът е най- обективния и лесен за откриване показател. Но това не означава че е най важният. Например може да имаме камък с голямо тегло или да тежи много карата, но с лоша чистота и лош цвят. По този начин е възможно един по малък диамант с добри показатели да е по скъп от по голям диамант, но с лоши характеристики. За да измерим правилно каратите на камъка се нуждаем от много прецизна везна пригодена специално за диаманти или скъпоценни камъни. Стандартните везни без значение от това колко знака показват след запетаята, не могат да измерят правилно теглото на диаманта, тъй като то е много леко.

Определянето на стойност на камъка на око или по усет, без съответните знания ще Ви подведе, затова е важно да се доверявате на опитни специалисти при оценката на Вашите камъни.

При нас можете да направите:

Оценка на диамант/брилянт и други скъпоценни камъни
Оценка на бижута с диаманти/брилянти и други скъпоценни камъни
Продажба на диаманти/брилянти и други скъпоценни камъни
Продажба на бижута с диаманти/брилянти и други скъпоценни камъни
Издаване на сертификат за бижута с диаманти/брилянти и други скъпоценни камъни
Издаване на сертификат за диаманти и други скъпоценни камъни
Замяна на бижута/брилянти/диаманти и други скъпоценни камъни

Услугите се извършват след запазване на час на телефон: 0882 21 76 46